72196
Książka
W koszyku
Szare kluski z "Opium w rosole", makaron w sosie mediolańskim z powieści "Szósta klepka", sernik Kłamczuchy, superpiernik Mamy Żakowej i rosołek pani Borejko - oto tylko niektóre z dań, jakie ze smakiem opisuje ta książeczka. Ulubiona autorka nastolatek (a także ich sióstr, mam, babć oraz ciotek) uzupełnia swoją "poznańską" serię powieści zbiorem przepisów kulinarnych. Są to autentyczne przepisy na potrawy zjadane z takim apetytem przez bohaterów poczytnych, pełnych humoru i radości życia, książek Małgorzaty Musierowicz. Jak się okazuje, przepisy pochodzą z jej własnych zbiorów! Dowiecie się więc nie tylko, co się gotowało u Żaków i Borejków, ale także - co i jak się jada u Musierowiczów i Barańczaków! Tę zabawną książeczkę (to już drugie wydanie!) uzupełniają niedyskrecje kulinarne z własnych przeżyć Autorki. Doskonały prezent dla wszystkich Pań w rodzinie! - oraz dla tych Panów, którzy lubią gotować, lub przynajmniej - jeść...
Status dostępności:
Oddział dla Dzieci
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (2 egz.)
Filia nr 1
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 64 (1 egz.)
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej